petak, 23. studenoga 2012.

Yamashita Eging Day - Šibenik 17.11.2012.


Evo da i ja kao jedan od natjecatelja napišem svoje dojmove o "Yamashita Eging day-u".

Što se samog natjecanja tiče ono je prvo ovakvo organizirano u Šibeniku a da se lovi samo lignja i sipa s kraja.
U prošlosti su organizirana razna natjecanja u lovu lignje ali su sva ona bila isključivo na način da se lovilo iz brodice.
Organizatori natjecanja na Šibenskoj plaži Banj su bili ŠRK "Arbun" zajedno s ribolovnom trgovinom Ante-Commerc1 d.o.o. iz Šibenika i Blue Springs s.r.l. iz Italije kao glavnim sponzorima.
Dan je započeo prezentacijom Yamashitinih noviteta koje se odradilo ispred nove trgovine Ante-Commerc-a a koje je odlično odradio japanac Taro Kitamura koji je ujedno i sam ribolovac pa nam se osobno pridružio tijekom natjecanja.Natjecanje je odrađeno na novoj šibenskoj gradskoj plaži Banj koja se na kraju i nije pokazala kao najbolji izbor jer je teren dosta plitak sa izraženom skalom zbog umjetnog nasipa šljunka na nekih 6-7 metara od kraja pa je bilo dosta zapinjanja i gubljenja varalica.
Natjecalo se 24 natjecatelja iz slijedečih športskih društava: ŠRD Podravka iz Koprivnice, ŠRD Peščenica iz Zagreba, ŠRD Bedekovčina iz Zagreba, ŠRD Samobor iz Samobora, Barka Tim iz Strožanca, ŠRD Gof iz Rogoznice, ŠRK Mali Porat iz Vodica, ŠKRM Tribunnj iz Tribunja te ŠRK Arbun iz Šibenika kao organizator. Glavni sudac je bio Zoran Mijat.

Ulovi su bili slabi tako da je za prvo mjesto, koje je osvojio Željko Vedrenjak iz ŠRD Peščenice, bio dovoljan ulov od samo 372 grama, dvije lignje i jedne sipe, drugo mjesto sa 362 grama osvojio je Natko Giljević iz ŠRD Gof iz Rogoznice kojemu se ulov sastojao od dvije sipe a treće mjesto je osvojeno s ulovljenih 264 grama i to od strane Filipa Babli iz ŠRD Samobor kojemu je to ujedno bila i prva ulovljena lignja u životu.

Moram spomenuti i mog ribolovnog kolegu Slota koji je s ulovljenom jednom lignjom od 142 grama zauzeo šesto mjesto dok je najmanja ulovljena lignja bila teška svega 32 grama a koje je sretni lovac bio Ivan Galić iz ŠRD Podravke.

Samo vaganje, dodjela nagrada te večera odrađeni su u prostorijama Saveza Športova Grada Šibenika.


Nema komentara:

Objavi komentar